دیزل ژنراتور الکا فرآیند پارس
دیزل ژنراتور های الکا فرایند پارس
دیزل ژنراتور نوعی دستگاه مولد برق است که به عنوان مبدل انرژی مکانیکی حاصل از موتور دیزلی به انرژی الکتریکی استفاده می گردد. بعبارتی دیگر، دیزل ژنراتور با تبدیل انرژی شیمیایی موجود در سوخت دیزل به انرژی مکانیکی کار میکند، سپس این انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی تبدیل میشود. فرایند کار دیزل ژنراتور به گونه ایست که موتور احتراق داخلی سوخت دیزل را می سوزاند تا انرژی مکانیکی تولید شود. این انرژی سپس توسط یک آلترناتور به انرژی الکتریکی تبدیل می شود. دیزل ژنراتور معمولا به عنوان منبع تغذیه پشتیبان در شرایطی که دسترسی به شبکه اصلی برق وجود ندارد یا شبکه اولیه ناپایدار است مورد استفاده قرار میگیرد .
مزایای استفاده از دیزل ژنراتور :
توانایی تولید برق بالا، بازدهی سوخت بالا، نیاز به نگهداری کمتر، قابلیت کار در شرایط آب و هوایی سخت، دسترسی آسان به سوخت مورد نیاز برای دیزل
معا یب استفاده از دیزل ژنراتور
وزن زیاد و قابلیت حمل محدود، ایجاد صدای زیاد، هزینه اولیه بالا. با وجود اینکه دیزل ژنراتورها نیاز به نگهداری کمتری دارند، اما برای حفظ عملکرد آنها نیاز به نگهداری منظم دارند. تاثیرات زیست محیطی از دیگر معایب استفاده از دیزل ژنراتور است که تولید گاز دی اکسید کربن می باشد
اجزای تشکیل دهنده دیزل ژنراتور :
از اجزایی که نقش مهمی در تولید و تنظیم برق تولیدی توسط دیزل ژنراتور دارند و برای عملکرد صحیح و موثر ژنراتور ضروری هستند به شرح زیر می باشد؛
1. موتور دیزلی: مهمترین قسمت دیزل ژنراتور موتور دیزل ژنراتور است که انرژی شیمیایی سوخت را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند .
2. ژنراتور یا آلترناتور: ژنراتور یا بعبارتی آلترناتور قسمتی از دیزل ژنراتور است که انرژی مکانیکی تولید شده توسط موتور را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند .
3. مخزن سوخت: ذخیره سازی سوخت دیزل مورد نیاز برای تولید برق توسط مخزن سوخت انجام می گردد .
4. سیستم اگزوز: سیستم اگزوز جهت دفع گازهای حاصل از احتراق در موتور دیزل طراحی شده است. این سیستم شامل منیفولد اگزوز و سایلنسر(برای کاهش صدا)و لوله های اگزوز است که گازهای خروجی را به بیرون هدایت میکند و از ورود آنها به فضای داخلی جلوگیری می کند .
5. سیستم کنترلی :یکی از قسمت های مهم دیزل ژنراتور بخش کنترلی دیزل ژنراتور است که عملکرد ژنراتور را نظارت، کنترل، و محافظت میکند. سیستم کنترلی دیزل ژنراتور تضمین می کند که ژنراتور بطور موثری و ایمن کار میکند. سیستم کنترل دیزل ژنراتور علاوه بر اینکه ولتاژ خروجی دیزل ژنراتور را تنظیم میکند، آن را در برابر شرایطی مانند فشار کم روغن، دمای بالا، جریان بیش از حد، نوسانات ولتاژ محافظت میکند. سیستم کنترل همچنین شامل قابلیت های نظارتی برای ردیابی پارامترهای مختلف مانند سرعت موتور، منبع سوخت، و خروجی الکتریکی است . انواع سیستم کنترلی که در ژنراتورهای دیزلی برای مدیریت منابع برق در هنگام قطعی برق استفاده می شود عبارتند از :
AMF (Automatic Mains Failure)
AMF به سیستم یا تابلویی اطلاق می شود که در صورت قطعی برق منبع تغذیه را از شبکه اصلی (برق شهر) به دیزل ژنراتور انتقال می دهد. سیستم AMF بر منبع تغذیه ورودی نظارت می کند و در صورت قطع برق شبکه، ژنراتور را فعال می کند و جریان برق را از طریق ژنراتور قطع کرده و به منبع اصلی انتقال می دهد.
سیستم AMF دارای یک کنترلر ژنراتور با زنگ هشدار برای توقف، استارت، و سطح سوخت است. بنابراین سیستم AMF تنها عملیات انتقال منبع تغذیه را انجام نمی دهد بلکه پارامترهای عملیاتی ژنراتور ، کنترل حیاتی، دیزل و برق شبکه را نیز نظارت و کنترل میکند. لازم به ذکر است که در صورتیکه سیستم AMF شامل ویژگی Changeover نباشد، فرآیند تغییر منبع تغذیه به ژنراتور در صورت قطع برق و بالعکس در صورت بازگشت به منبع پیش فرض با مداخله اپراتور صورت می پذیرد.
در زمینه دیزل ژنراتور عبارت changeover به فرآیند تغییر بار الکتریکی از یک منبع تغذیه به منبع دیگر » اشاره دارد. این فرایند شامل انتقال بار به مصرف کننده از شبکه برق اصلی و برق دیزل ژنراتور پشتیبان است.
همچنین مشخصه changeover تداوم وجود جریان برق در هنگام قطعی برق را تضمین میکند. پروسه changeover می تواند بصورت اتوماتیک و یا دستی ( manual ) انجام می گردد. چنج اور دستی نیازمند مداخله انسانی جهت خاموش و روشن کردن دیزل ژنراتور میباشد. اما، چنج اور اتوماتیکی قطعی برق را تشخیص داده و بار را بدون دخالت اپراتور یا شخص ثالث به ژنراتور انتقال می دهد و همچنین در صنایعی که قطعی برق می تواند خسارت های کلانی را به بار بیاورد بسیار مهم است. بنابر این، چنج اور اتوماتیکی یکی از اجزای کلیدی سیستم کنترل دیزل ژنراتور است که وجود جریان برق مداوم را تضمین میکند.
ATS (Automatic Transfer Switch)
نوعی سیستم کنترل است که در صورت قطع برق بطور خودکار بار الکتریکی را از منبع اصلی برق به ژنراتور اضطراری آماده بکار سوئیچ می کند. وظیفه سیستم ATS کنترل ولتاژ، فرکانس منبع تغذیه اصلی است و با تشخیص قطعی برق ،ژنراتور را راه اندازی کرده و بار را بدون دخالت اپراتور به آن منتقل می کند.
پس از بازیابی برق اصلی ATS بار را با منابع اصلی بر می گرداند. و پس از یک دوره خنک شدن ژنراتور را خاموش می کند. به عبارتی هنگامی که سیستم AMF مجهز به ویژگی Changeover باشد اساسا عملکرد ATS را انجام می دهد.
ویژگی changeover جز اصلی یک سیستم ATS است که امکان سوئیچینگ خودکار بار الکتریکی بین برق اصلی و ژنراتور را فراهم می کند. مزایا و معایب انتقال دستی و اتوماتیک بار الکتریکی از منبع اصلی برق به ژنراتور به شرح زیر است.
مزایای انتقال دستی بار الکتریکی: طول عمر طولانی، مقرون به صرفه، مقاوم در برابر ولتاژ بالا، عدم تاثیرپذیری از تغییرات فرکانس، نصب و نگهداری آسان معایب انتقال دستی بار الکتریکی: زمان سوئیچینگ طولانی مزایای انتقال اتومات ی ک بار الکتریکی: کارایی بالا، زمان سوئیچینگ کمتر، عملیات بدون دخالت اپراتور معایب انتقال اتومات ی ک بار الکتریکی: هزینه بالا، نیاز به تعمیر و نگهداری منظم، فضای مورد نیاز بیشتر بطور خلاصه، انتقال دستی بار الکتریکی مقرون به صرفه و قابل اعتماد هستند. در حال یکه ATS ها عملکرد خودکار و ویژگی های ایمنی را ارائه می دهند. بنابراین با توجه به نیاز و بودجه می توان مناسب ترین گزینه را از بین این دو سیستم انتخاب کرد.
کانوپی:
محفظه دیزل ژنراتور که به عنوان کانوپی ژنراتور هم شناخته میشود، یک ساختار تخصصی است که برای محصور و محافظت از دیزل ژنراتور طراحی شده است. هدف از ساخت محفظه یا کانوپی برای دیزل ژنراتور ایجاد مانع بین ژنراتور و محیط خارجی است. با محصور کردن دیزل ژنراتور در برابر شرایط جوی مثل باران، برف، و قرار گرفتن در معرض آفتاب محافظت میکند. همچنین یکی از ویژگی های مهمی که کانوپی ارائه می دهد انتشار نویز (صدا) را به حداقل می رساند و آن را برای مناطق مسکونی و محیط های حساس به صدا مناسب میکند.
محفظه های دیزل ژنراتور معمولا با استفاده از موارد بادوام مانند فولاد یا آلومینیوم ساخته می شود. کانوپی همچنین دارای تهویه مناسب برای مدیریت دمای ژنراتور و دفع گازهای مضر است. ژنراتورهایی که بدون محفظه یا کانوپی هستند معمولا ارزانتر، اما فاقد محافظت در برابر شرایط آسیب زا هستند. بالعکس، دیزل ژنراتور هایی که دارای کانوپی هستند به نگهداری کمتری نیاز دارند و ایمن هستند و حمل آنها آسانتر است.
لورم اپیسوم متن ساختگی
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
این یک عنوان است
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
لورم اپیسوم متن ساختگی
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.